Sellerin maku miedontuu, kun juureksia keittää ennenpaistoa. Vahvoja aromeja pehmentää myös sinihomejuustolla maustettu kermakastike.
Leivitetyt sellerisiivut
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja halkaise selleri. Leikkaa puolen sentin viipaleiksi. Keitä suolatussa vedessä noin neljä minuuttia. Valuta hyvin.
Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki.
Sekoita korppujauhojen joukkoon kaikki mausteet. Pyöritä sellerisiivuja ensin munassa ja sitten korppujauhoissa.
Paista siivut voissa kullanruskeiksi molemmin puolin.
Vinkki! Kuorrutukseen sopivat myös seesamin- tai kurpitsansiemenet.
Kuumenna kerma kattilassa. Lisää murustettu sinihomejuusto ja anna sulaa niin, että kastike vähän paksunee.
Lisää lopuksi rouhitut saksanpähkinät. Tarkista suolaisuus ja lisää mustapippuria.