Marinoidut kasvikset säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Marinoidut kasvikset ja siemennäkkäri
Ainekset
Työvaiheet
Säilötyt munakoisot ja paprikat
- Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi.
- Leikkaa munakoiso reiluiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
- Laita vihannekset, valkosipulinkynnet ja oliivit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele päälle öljyä ja mausta suolalla.
- Paahda kasviksia 250 asteessa uunin ylätasolla grillivastusten alla noin 15 minuuttia. Voit myös paistaa ne pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
- Jäähdytä kasvikset, leikkaa munakoisoviipaleet puoliksi ja lado kaikki kasvikset puhtaaseen, noin litran vetoiseen säilykepurkkiin.
- Sekoita liemi ja kaada se purkkiin kasvisten päälle. Sulje purkki ja säilytä jääkaapissa.
- Anna kasvisten marinoitua vähintään pari päivää. Marinoidut kasvikset säilyvät jääkaapissa noin viikon. Jos oliiviöljy kohmettuu jääkaapissa, ota purkki huoneenlämpöön reilu tunti ennen tarjoilua.
Siemennäkkäri
- Sekoita kaikki aineet keskenään pehmeäksi taikinaksi.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi levyksi öljytyn ruokalusikan avulla.
- Paista näkkäriä 150 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Jäähdytä ritilän päällä.
- Murenna näkkäristä paloja.
Vinkki! Jos näkkäri jää liian paksuksi, siitä ei tule rapeaa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.