Munakoisokakussa on kerroksittain herkullisia makuja.
Munakoiso-mozzarellakakku
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää kuoritut tomaatit ja mausteet. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Mausta basilikalla.
Leikkaa munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet siivilään kerroksittain ja ripottele kerrosten väleihin suolaa. Peitä painolla ja anna maustua puoli tuntia. Huuhtele viipaleet ja taputtele ne talouspaperilla kuiviksi. Kasta viipaleet vehnäjauhoihin ja laita hetkeksi sivuun.
Tee kuorrutus. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon parmesaani. Kasta munakoisoviipaleet munaseokseen. Paista pannulla öljyssä molemmilta puolilta kullanruskeiksi (munakoisot imevät paiston aikana melko paljon öljyä, joten nosta ne talouspaperille valumaan paistamisen jälkeen).
Kokoa kakku irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 20 cm). Asettele vuoan pohjalle munakoisoviipaleita, päälle kolmannes juustoviipaleista, tomaattikastikkeesta ja basilikanlehdistä. Lado loput samalla tapaa niin, että päällimmäinen kerros on munakoisoviipaleita. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja kullanruskeaa. Tarjoile esimerkiksi vihreän salaatin kanssa. Voit halutessasi tehdä kastiketta puolitoistakertaisen annoksen ja tarjoilla osan siitä kakun kanssa.
Vinkki! Oikaise ja käytä valmista basilikalla maustettua pastakastiketta, esim. Barilla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.