
Munakoiso, kesäkurpitsa ja tomaatit saavat pehmetä melkein soseutuviksi. Tarjoa kasvispata rapeakuorisen leivän kanssa ja ripottele päälle fetaa.
Munakoisopata
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa munakoiso paksuiksi viipaleiksi ja ripottele reilusti suolaa viipaleiden päälle.
- Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Hienonna sipulit.
- Kuumenna kolmannes öljystä padassa. Lisää sipulit, kesäkurpitsa ja paprika ja paista 5 minuuttia. Raasta porkkana joukkoon. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
- Padan hautuessa purista munakoisoviipaleista neste käsin ja pyyhi enin suola paperilla. Kuutioi munakoiso. Kuumenna loppu öljy paistinpannussa ja paista munakoiso pehmeäksi ja kauniin ruskeaksi. Siirrä pataan.
- Kuutioi perunat ja tomaatit pataan. Lisää tomaattipyree. Hauduta 15 minuuttia, kunnes peruna on kypsää.
- Poista chilin siemenet ja hienonna chili. Hienonna yrtit varsineen. Lisää chili ja yrtit kypsään pataan ja mausta se suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa pata leivän ja halutessasi fetan kanssa.
Padan kanssa sopii erinomaisesti juureen leivottu rapeakuorinen leipä:
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.