
Etikkapunajuurista ja kikherneistä syntyy herkullinen mureke joutuisasti. Murekkeen voi tarjota kylmänä tai kuumana. Kastikkeeksi sopii vegaaninen inkiväärikerma.
Punajuuri-falafelmureke
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori pistaasipähkinät. Rouhi desi karkeaksi rouheeksi. Jätä loput koristeeksi.
- Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä viisi minuuttia paistinpannulla öljyssä.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kikherneet, pilkotut punajuuret, liemi, öljy, siirappi, mausteet ja suola monitoimikoneeseen. Soseuta ainekset tasaiseksi. Kumoa falafelmassa kulhoon.
- Silppua lehtipersilja ja minttu. Lisää yrtit ja rouhitut pähkinät massaan. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä massa litran vetoiseen leipävuokaan. Silikonisesta vuoasta mureke irtoaa näppärästi. Kypsennä uunissa noin 30minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen kumoamista.
- Koristele pinta kuorituilla pistaasipähkinöillä ja viinisuolaheinällä.
Vinkki! Mureke maistuu erityisen mehevältä seuraavana päivänä, kun maut ja rakenne ovat tekeytyneet.
Inkiväärikerma
- Lisää kaurakermaan punajuuriliemi. Raasta inkivääri ja lisää sokerin ja suolan kanssa kastikkeeseen. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.