
Punajuuresta ja porkkanasta tehdyt timbaalit maistuvat sekä kylminä että kuumina, ja ne voi tehdä myös valmiista juuressoseesta.
Punajuuri- ja porkkanatimbaalit
Ainekset
Työvaiheet
- Pese, kuori ja paloittele punajuuri tai porkkana noin 1 cm:n kuutioiksi.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuumenna voi paistinpannussa. Lisää sokeri ja juurekset ja paista kypsiksi, noin 8 min. Laita juurekset lautaselle jäähtymään hetkeksi.
- Laita ranskankerma, munat, suola ja hienonnetut yrtit kulhoon. Lisää juurekset.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Voitele (silikoni)vuoat (vet. noin 1 dl) öljyllä ja lusikoi seos vuokiin. Älä täytä piripintaan.
- Nosta vuoat korkeareunaiselle uunipellille ja kaada kuumaa vettä pellille niin, että vesiraja nousee noin 2 cm:n korkeudelle.
- Kypsennä uunissa noin 20 min.
- Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Halutessasi voit koristella timbaalit paahdetuilla siemenillä.
Vinkki!
Voit oikaista ja käyttää valmista juuressosetta. Tällöin karamellisoituneen voin maku puuttuu.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.