Punajuuri-sitrussalaatti

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Kaada kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen

Mausteisen kirpeän salaatin idea tulee Lähi-idän keittiöistä, vaikka se ei perinteinen jouluruoka olekaan. Ripaus kanelia antaa talvisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
40 min
Helppo

Punajuuri-sitrussalaatti

Ainesosat

Vaiheet

  1. Huuhdo linssit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä linssit.
  2. Kuori punajuuret ja viipaloi kiekoiksi. Siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta päälle öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa kypsiksi, 20–30 minuuttia.
  3. Perkaa granaattiomenan siemenet. Leikkaa appelsiineista ja verigreipeistä reilusti kuori pois ja viipaloi hedelmät. Rouhi pistaasinsydämet.
  4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  5. Kokoa salaatti vadille: pohjalle sitrusviipaleita ja punajuurta, päälle granaattiomenan siemeniä, pistaaseja ja linssejä. Koristele yrteillä ja kaada pinnalle kastike.