Retikka-mungpapupihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Liota mungpavut vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja keitä huuhdellut pavut uudessa, suolatussa vedessä pehmeiksi (noin 25 minuuttia). Jäähdytä.
- Kuori ja raasta retikka. Sekoita raasteet, keitetyt mungpavut ja muut aineet tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta pihvejä tai pullia. Pyörittele ne korppujauhoissa.
- Paista pannulla kasviöljyssä tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Nauti omenasalsan, inkivääri-soijajogurtin, tattaripuuron ja munakoisokiekkojen kanssa.
Vinkki! Psyllium on jauhettua ratamon siemenkuorta. Runsaskuituista psylliumia käytetään esim. gluteenittomassa leivonnassa sitkon lisäämiseen ja kuohkeamman rakenteen aikaansaamiseksi.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.