
Kukkakaalin kypsennys vaatii aikaa, mutta odotus palkitaan.
Nyt on aika antaa kukkakaalille arvoisensa paikka. Se laitetaan grilliin.
Savustettu kukkakaali
Työvaiheet
- Ensin kukkakaaliin hankitaan väri. Leikkaa kukkakaalista kanta pois ja laita se kuumaan grilliin väärinpäin.
- Sitten on maun aika. Ota kaali pois grillista ja sivele rosmariinilla, sitruunalla ja suolalla maustettua öljyä joka puolelle kaalia. Laita kaali takaisin grilliin, nyt oikeinpäin.
- Lopuksi kypsennetään pitkään. Grillaa kukkakaalia epäsuoralla lämmöllä 1-2 tuntia. Laita jossain välissä hiilille pala savustuspuuta ja pidä grillin kansi kiinni niin, että kaali saa savun makua.
- Nyt syödään. Valmis kaali on pehmeä, ruskea ja pinnalta hieman rapea.
- Sähköuunissakin onnistuu. Voit paahtaa kukkakaalin kokonaisena myös uunissa. Nosta kukkakaali uunivuokaan. Sivele makuöljy pintaan ja paahda kaalia 200-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Jos haluat, käytä lopuksi uunin grillivastusta ja grillaa kaalille pintaväri.