
Tee keitto tänään ja syö vasta huomenna. Maut jalostuvat, kun eksoottiset mausteet saavat vaikuttaa yön yli.
Sitruunainen linssi-kikhernekeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Paloittele sellerinvarret pieniksi paloiksi.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää porkkana, selleri, inkivääri, kurkuma ja kaneli. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kasvisliemi, tomaattimurska ja -pyree, huuhdotut linssit, suola ja pippuri. Hauduta keittoa 10 minuuttia, kunnes linssit ovat lähes kypsiä.
- Lisää kikherneet ja keitä viitisen minuuttia.
- Lisää sitruunan mehu ja hienonnetut, tuoreet yrtit. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Ripottele annosten pinnalle murennettua fetaa ja persiljaa tai korianteria.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.