Täytettyjen punasipuleiden ohje on kotoisin Calabriasta Etelä-Italiasta, missä ruuat maustetaan usein hapanimeliksi.
Täytetyt punasipulit
Ainekset
Työvaiheet
Kuullota kuoritut ja silputut keltasipulit ja valkosipulinkynnet läpikuultaviksi pannulla pienessä öljymäärässä. Lisää pannulle mantelijauhe sekä kasvisliemi. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita joukkoon loppu öljy, viinietikka, sokeri ja sitruunamehu. Mausta kastike makusi mukaan merisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Jäähdytä kastike.
Halkaise kuoritut punasipulit. Poista sipulien keskustasta osa sisempiä kerroksia niin, että sipulipuolikkaan sisään syntyy kolo. Ylimääräisen sipulin voit käyttää silputtuna esimerkiksi tomaatti-sipulisalaatin seassa. Kiedo sipulinpuolikkaat foliopalan sisään.
Kypsennä paketissa, joko grillin yläritilällä tai uunissa 200 asteessa, 15–20 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Jäähdytä ja täytä mantelikastikkeella. Koristele esimerkiksi kapriksilla ja etikkakurkkupaloilla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.