Lisukkeiden aatelia: perisuomalaiset uunijuurekset!
Uunijuurekset
Ainekset
Työvaiheet
Kuori juurekset. Lohko punajuuret, paloittele porkkanat ja viipaloi lanttu. Harjaa perunat ja leikkaa pitkittäin 6–8 osaan.
Pyöräytä juurekset kulhossa öljyssä ja levitä leivinpaperin päälle uunipannulle. Mausta ja lisää pinnalle yrttimaustetta tai tuoreita yrttejä.
Paahda juureksia 200 asteessa 5 minuuttia. Kuori ja lohko sipulit ja lisää nekin uunipannulle. Jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.
Tarjoa uunijuurekset tonnikala-paprikalisääkeen kanssa.
Tonnikala-paprikalisäke
1 tlk (200 g) kermaviiliä
2 tlk (200 g) tonnikalapaloja öljyssä
puolikas paprika
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
suolaa, pippuria
tuoretta tilliä
Valuta tonnikala. Huuhtele ja paloittele paprika ja yhdistä kaikki ainekset. Mausta.