
Arkiruokailuun sopii yhden pannun politiikka. Tässä vegaanisessa mahtipannussa on runsaasti kasviksia ja vihanneksia sekä herkullisen sitruunainen maku.
Vihreä pannu
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo kvinoa tiheässä siivilässä juoksevan veden alla. Kumoa se kulhoon ja kaada päälle kylmä vesi. Anna kvinoan turvota 10 minuuttia.
- Huuhdo ja pilko sillä aikaa kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna kevätsipuli ja kuoritut valkosipulinkynnet.
- Kuullota valkosipulit öljyssä pannulla. Lisää kesäkurpitsat ja paista pari minuuttia. Siivilöi kvinoa ja kumoa se pannulle. Lisää paprikat ja sulatetut pavut. Jatka paistamista keskilämmöllä ahkerasti käännellen noin 5 minuuttia, kunnes kvinoa muuttuu läpikuultavaksi.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua kevätsipulia.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.