Vihreä shakshuka

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Shakshuka vihertyi lehtikaalilla ja muilla vihreillä kasviksilla höystettynä. Proteiinipitoisessa pannussa on tomaattista esikuvaansa niukemmin kastiketta, mutta makua se sisältää sitäkin runsaammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
25 min
Helppo

Vihreä shakshuka

Ainesosat

Vaiheet

  1. Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo lehtikaalin lehdet, poista kova kanta ja hienonna lehdet. Huuhdo ja valuta pinaatti. Huuhdo ja kuutioi kesäkurpitsa ja sellerinvarret.
  2. Kuullota purjoa ja valkosipulia pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Sekoittele mausteet pannulle. Lisää muut kasvikset ja jatka paistamista noin viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista paistoksen maku.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Ripottele feta pannulle. Riko munat fetan päälle.
  5. Kypsennä pannua uunissa viitisen minuuttia, kunnes munat kypsyvät ja feta ruskistuu hieman. Viimeistele pannu korianterinlehdillä ja chilirenkailla.

Jos haluat kokeilla perinteistä punaista shakshukaa, saat sen reseptin tästä!