
Perinteinen rosolli kuuluu joulupöytään. Klassinen kastike syntyy kermavaahdosta ja punajuuren liemestä. Juurekset kannattaa keittää jo edellisenä päivänä.
Rosolli
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat, porkkanat ja punajuuret kuorineen kypsiksi kukin erikseen. Anna jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Kuori juurekset ja pilko ne veitsellä. Hienonna sipuli. Sekoita ainekset ja mausta suolalla.
- Kokoa ainekset annoskuppeihin, esimerkiksi juomalaseihin. Voit koota rosollin myös yhteen kulhoon.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet.
- Tarjoa rosollikupit ja kastike erikseen.
Vinkki! Älä keitä kasviksia liian kypsiksi. Silloin ne muussaantuvat herkästi salaatissa.