
Perinteinen rosolli kuuluu joulupöytään. Klassinen kastike syntyy kermavaahdosta ja punajuuren liemestä. Juurekset kannattaa keittää jo edellisenä päivänä.
Rosolli
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat, porkkanat ja punajuuret kuorineen kypsiksi kukin erikseen. Anna jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Kuori juurekset ja pilko ne veitsellä. Hienonna sipuli. Sekoita ainekset ja mausta suolalla.
- Kokoa ainekset annoskuppeihin, esimerkiksi juomalaseihin. Voit koota rosollin myös yhteen kulhoon.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet.
- Tarjoa rosollikupit ja kastike erikseen.
Vinkki! Älä keitä kasviksia liian kypsiksi. Silloin ne muussaantuvat herkästi salaatissa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.