
Kookosmaito pehmentää chilin ja inkiväärin tulisuutta.
Mausteinen kurpitsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa kurpitsan hedelmäliha paloiksi ja pane palat leivinpaperille uunipellille. Sipaise niiden pintaan öljyä ja mausta hyvin suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kääntele kurpitsansiemenet öljytilkassa ja mausta ne suolalla. Levitä kurpitsansiemenet uunipellille kurpitsanpalojen viereen, kun palat ovat olleet uunissa 10 minuuttia. Anna paahtua.
Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta tuore, kuorittu inkivääri. Kuullota sipulisilput ja inkivääriraaste öljyssä kattilassa. Lisää curry ja kuullota vielä hetki.
Ota sivuun pari pehmeää kurpitsanpalaa koristelua varten. Lisää loput palat kattilaan. Pane sekaan kanaliemi ja omenasose. Anna kiehua keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta keitto. Lisää kookosmaito, limetin mehu ja chilikastike. Kiehauta keitto, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää kanalientä tarvittaessa.
Pane pari kokonaista kurpitsanpalaa matalan lautasen pohjalle ja annostele päälle keittoa. Koristele paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja nosta tarjolle.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/