Korvasienikeitto
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori ja silppua sipulit. Hienonna käsitellyt korvasienet ja paista niitä kattilassa voissa sipulien kanssa muutama minuutti. Kaada pannulle valkoviini ja jatka paistamista hetki.
2. Lisää liha- tai kasvisliemi ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
3. Vatkaa keltuainen ja kerma kevyesti sekaisin. Lisää seos keittoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Mausta mustapippurilla ja anna keiton lämmetä.
4. Soseuta keitto halutessasi sauvasekoittimella.
Vinkki! Voit maustaa valmiin keiton vaikkapa hienonnetulla ruohosipulilla, kirvelillä tai muulla tuoreella yrtillä.
Korvasienen käsittelyohjeet täällä
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.