
Unkarilainen perinneruoka saa makunsa paprikasta ja pitkään haudutetusta lihasta.
Gulassi
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi paisti. Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuullota lihaa ja sipuleita kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon paprika- ja chilijauhe. Paista käännellen hetki. Lisää pannulle lihaliemi.
- Anna keiton porista hiljalleen noin 45 minuuttia.
- Poista paprikoista kanta ja siemenet. Viipaloi paprikat. Kuori ja lohko perunat. Lisää ne pataan ja keitä kypsiksi (15–20 minuuttia).
- Mausta valmis keitto halutessasi suolalla, pippurilla ja ketsupilla.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia