
Unkarilaisessa lihakeiton maku on ihanan paprikainen. Tässä versiossa keitossa on tuplasti juureksia.
Unkarilainen gulassikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
-
Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, laakerinlehtien ja pippurin kanssa.
-
Kaada sekaan litra vettä. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia.
-
Lisää loppu vesi ja kumina. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi.
-
Lisää ensin kattilaan porkkanat ja palsternakka. Keitä 5 minuuttia.
-
Lisää lopuksi perunat ja timjaminoksat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
-
Tarkista maku, poista laakerinlehdet ja timjamit.Koristele tuoreilla timjaminoksilla juuri ennen tarjoilua.
Onkohan lihan määrä oikea...Tuntuu kovin vähäisestä.
Olen aika montaa gulassikeiton reseptiä kokeillut ja muutamaa yhdistellyt. Tämä on erinomainen. Lihaa laitoin puoli kiloa ja kun tulisemmasta pidän niin laitoin myös kaksi tuoretta chilipalkoa.