
Sametinpehmeä, kermainen sosekeitto syntyy palsternakasta, juuriselleristä ja valkoisista pavuista.
Palsternakka-valkopapusosekeitto ja karamellisoidut pekonipopparit
Ainekset
Työvaiheet
Palsternakka-valkopapusosekeitto
- Kuori ja kuutioi sipuli, palsternakka ja juuriselleri. Valuta pavut.
- Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipulia, palsternakkaa ja selleriä 5 minuuttia. Lisää kattilaan pavut ja kasvisliemi. Keitä 15 minuuttia.
- Soseuta keitto. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Soseuta vielä kerran. Ripottele päälle pekonipopcornia.
Karamellisoidut pekonipopparit
- Leikkaa pekoni viipaleiksi. Laita paksupohjainen kattila liedelle ja pekonisiivut kattilaan. Lämmitä pikkuhiljaa niin, että pekonin rasva irtoaa ja pekoni ruskistuu. Nosta rapeat pekonit valumaan ja jäähtymään talouspaperin päälle. Jätä pekonirasva kattilaan.
- Lisää kattilaan öljyä ja muutama popcornin jyvä. Peitä kannella ja anna lämmetä. Kun jyvät poksahtavat, kaada loput popparit kattilaan ja peitä kannella. Ravista kattilaa muutaman kerran. Kun jyvät alkavat poksahdella auki, ravista muutaman kerran lisää. Nosta kattila pois levyltä, kun poksuminen hiljenee.
- Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon siirappi. Murenna joukkoon pekonisiivut.
- Kumoa puolet popcorneista isoon kulhoon. Sekoita joukkoon osa siirappiseoksesta. Yhdistä loput popcornit ja siirappiseos muutamassa erässä, jotta mausteet sekoittuvat poppareihin paremmin. Mausta suolalla ja pippurilla.