
Muhkeasta talvikurpitsasta saa riittoisan ja täyteläisen keiton. Yrttiöljy syventää keiton makua. Kurpitsansiemenet kannattaa ottaa talteen ja paahtaa kuivalla pannulla.
Kurpitsakeitto ja yrttiöljy
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise kurpitsa ja leikkaa se lohkoiksi. Kaavi siemenet ja rihmasto pois. Leikkaa pienemmiksi kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja leikkaa pieniksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja chiliä pari minuuttia. Lisää kurpitsa, juurekset ja kasvisliemi. Keitä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Valmista yrttiöljy sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa. Laita kylmään maustumaan.
- Paahda kurpitsansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Annostele keittoa lautasille.
- Koristele pinta yrttiöljyllä ja ripottele siemeniä keiton päälle.
Tarjoa keitto sämpylöiden kera. Tässä helppo perussämpylöiden resepti: