
Texmex-keitto on täyteläinen, värikäs ja mausteinen. Korvaa jauheliha esimerkiksi kidneypavuilla tai soijarouheella ja käytä kasvislientä.
Texmex-keitto
Ainekset
Työvaiheet
- Liota ja keitä pavut kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, mieluiten jo edellisenä päivänä.
- Kuori sipulit, puhdista paprikat. Suikaloi kasvikset.
- Kuumenna jauhelihaa kattilan pohjalla hetki. Lisää sipulit, paprikajauhe sekä jeera ja jatka paistamista muutama minuutti. Sekoita joukkoon paprikat, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljaisella lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää vettä ja mausteita halutessasi. Lisää maissi ja pavut ja kuumenna muutama minuutti.
- Tarkista maku ja ripottele keittoannoksien pinnalle nachoja eli maissilastuja.
Vinkki! Korvaa jauheliha esimerkiksi kidneypavuilla tai soijarouheella ja käytä kasvislientä. Tai jätä vesi pois, niin saat muhennoksen esimerkiksi tacojen täytteeksi. Keiton kruunaa nokare smetanaa. Jos et saa jeeraa, voit maustaa keittoa kuminalla, vaikka maku ei olekaan sama.