Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Säätele hummuksen voimakkuutta tahinin ja valkosipulin määrällä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Kikhernetahna eli hummus

Ainekset

400
g
säilöttyjä kikherneitä
1
kpl
sitruunamehua
3
kpl
valkosipulinkynttä
3
rkl
tahinia eli seesamitahnaa
1
tl
juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sitruunamehun kanssa. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Soseuta myös ne tahinin ja mausteiden kanssa kikherneiden joukkoon.

Lisää lopuksi öljyä, kunnes saat paksun mutta notkean tahnan. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Levitä hummus tarjoilulautaselle. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja paprikajauhetta.