Kiia Renko Kuva Sami Repo
Salaattikastikkeen ohjeen antoi Helsingin Munkkiniemessä toimiva partiolippukunta Kirisiskot.
Salaattikastikkeen ohjeen antoi Helsingin Munkkiniemessä toimiva partiolippukunta Kirisiskot.

Joulunpunaista salaatinkastiketta on helppo tehdä nopeasti iso määrä, reseptillä sitä tulee noin 1,5 litraa. Kastike sopii paitsi vihersalaateille myös ruokaisammille kanasalaateille sekä lihan kanssa.

Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Kirpeä salaatinkastike

Ainekset

1
kg
säilykepaprikaa
10
kpl
isoa valkosipulinkynttä
tomaattipyreetä
6
dl
rypsiöljyä
2
dl
säilykepunajuurien lientä
1
dl
limetin mehua
valkoviinietikkaa
1
rkl
suolaa
1
rkl
mustapippuria
2
tl
valkopippuria
2
rkl
pizzamaustetta
1
rkl
piparkakkumaustetta

Työvaiheet

Soseuta valutettu paprika ja valkosipuli sauvasekoittimella. Lisää muut aineet. Sekoita sileäksi sauvasekoittimella.

Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Kastiketta voi notkistaa paprikoiden tai punajuuren liemellä. Kaada kastike puhtaisiin pulloihin tai purkkeihin. Säilytä kastike jääkaapissa.