Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen

Luulliset broileripalat (koivet, siivet, rintaleikkeet) ovat edullista ja maukasta syötävää.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kukkoa viinissä

Ainekset

1
kg
luullista broileria
2
rkl
voita
tai
2
rkl
öljyä
1
kpl
salottisipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
laakerinlehteä
1.5
tl
suolaa
1
tl
timjamia
mustapippuria
4
dl
punaviiniä
tai
4
dl
lihalientä
200
g
herkkusieniä
maissitärkkelystä

Työvaiheet

Paista broilerinpaloihin kaunis väri pannulla voissa. Nosta palat pataan. Huuhtaise paistinpannu muutamalla ruokalusikallisella vettä ja lisää vesi pataan.

Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Kuullota niihin kaunis väri pintaan pannulla voissa. Lisää pataan broilereiden joukkoon. Kaada päälle viini ja lisää mausteet.
Anna hautua miedohkolla lämmöllä, kannella peitettynä, 40 minuuttia tai kunnes isoimmatkin broileripalat ovat melkein kypsiä.

Viipaloi sienet, paista pannulla ja lisää pataan. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia. Suurusta pata halutessasi maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa riisin, leivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.