Resepti Marja Samuli
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsasämpylät

Ainekset

dl
vettä
25
g
hiivaa
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
dl
kypsää kurpitsaa soseutettuna
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
öljyä
esimerkiksi kurpitsansiemeniä koristeluun

Työvaiheet

  1. Lisää murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja soseutettu kurpitsa. Alusta taikinaan jauhot ja kaurahiutaleet. Vaivaa hyvin ja lisää lopuksi öljy. Peitä ja kohota puolisen tuntia.
  2. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 8–12 osaan. Pyöräytä palat sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla noin 10 minuuttia.
  3. Sipaise sämpylöiden pintaan vettä tai maitoa ja koristele kurpitsansiemenillä. Paista uunin keskitasolla225 asteessa 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)