Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo
Kurpitsasämpylät
Ainekset
2½
dl
vettä
25
g
hiivaa
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
dl
kypsää kurpitsaa soseutettuna
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
öljyä
esimerkiksi kurpitsansiemeniä koristeluun
Työvaiheet
- Lisää murennettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja soseutettu kurpitsa. Alusta taikinaan jauhot ja kaurahiutaleet. Vaivaa hyvin ja lisää lopuksi öljy. Peitä ja kohota puolisen tuntia.
- Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 8–12 osaan. Pyöräytä palat sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla noin 10 minuuttia.
- Sipaise sämpylöiden pintaan vettä tai maitoa ja koristele kurpitsansiemenillä. Paista uunin keskitasolla225 asteessa 10–15 minuuttia.