Kiia Renko, kuva Reetta Pasanen

Hapankaali antaa keitolle lisäpotkua.

Annoksia
8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lammas-kaalikeitto

Ainekset

1.5
kg
karitsan potkaa
2
l
vettä
1
rkl
suolaa
3
kpl
laakerinlehteä
15
kpl
maustepippuria
2
kpl
sipulia
1
kg
keräkaalia
3
dl
hapankaalia
3
kpl
porkkanaa
1
dl
persiljaa
mustapippuria

Työvaiheet

Kiehauta vesi ja laita liha kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää muut mausteet ja kuoritut, paloitellut sipulilohkot. Keitä hiljalleen kannen alla 2½–3 tuntia. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista lähes itsekseen. Mahdolliset kalvot on
helppo irrottaa kypsän lihan pinnalta.

Säästä keitinliemi. Lisää kattilaan suikaloitu kaali, pannulla voissa kuullotettu hapankaali ja kuoritut, viipaloidut porkkanat. Keitä valmiissa liemessä vielä 20–30 minuuttia, kunnes kaali ja porkkana ovat kypsiä. Mausta keitto lopuksi tuoreella persiljalla.

Vinkki! Sekoita purkki smetanaa, 1 tl hunajaa, 1 puristettu valkosipulinkynsi ja 2 rkl tuoretta, silputtua timjamia. Tarjoa keiton kanssa. Keittoon voi lisätä myös  perunoita ja maustaa sitä lisää suolalla sekä mustapippurilla.

Pyydä lihakauppiasta surauttamaan potka pariin osaan, niin se mahtuu paremmin kattilaan.