
Sekoita piparitaikinalla höystetyn suklaakakun taikina yhdessä astiassa tiskiä vältellen ja kuorruta huolimattomasti kermavaahdolla ja suklaasulalla. Kakku maistuu myös ilman koristelua.
Piparisuklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta piparitaikina huoneenlämpöön sulamaan 15 minuuttia ennen leipomista.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja voitele reunat. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata keskilämmöllä sekoitellen.
- Lisää voi-suklaasulaan sokeri ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita munat ja jauhot suklaaseokseen samassa kattilassa. Paloittele puolet piparitaikinasta nopan kokoisiksi kuutioiksi ja sekoita taikinaan.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan.
- Revi loppu piparitaikina huolettomasti pinnalle.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksoittain välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
- Levitä kerma kakulle. Koristele pipareilla ja valuta pinnalle suklaasulaa.
Vinkki! Voit koristella kakun myös tähtipölyllä. Piirrä piparimuotilla kuvio leivinpaperille. Leikkaa paperiin kuvion mukainen aukko. Aseta paperi kakun päälle. Mausta tomusokeri ripauksella kanelia ja tomuta kaneli-sokeria leivonnaisen pintaan.
Huh mikä kaloripommi!
Ihana resepti. Jouluna herkutellaan, ei lasketa kaloreita. Vaihdoin kuorrutteen jäätelöön, raikastaa kivasti.