
Valkosipulilla maustettu kermaviili sopii pyttipannun kastikkeeksi. Tämän pannun maut tuovat mieleen kesän.
Pyttipannu raakamakkarasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna sipulit varsineen. Laita varret sivuun koristelua varten. Irrota kukkakaali mahdollisimman pieniksi nupuiksi. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja puolita tai viipaloi ne.
- Voit halutessasi esikeittää kukkakaalia ja porkkanaa muutaman minuutin suolalla maustetussa vedessä. Puolita keitetyt perunat.
- Kuullota valkosipuleita ja sipulia hetki öljyssä pannulla tai muurikalla. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Paista, kunnes makkara on kypsää ja saa väriä. Lisää pannulle kukkakaalit, porkkanat ja perunat. Lorauta pannulle tarvittaessa lisää öljyä, jos kasvikset tarttuvat pannuun kiinni. Jatka paistamista, kunnes seos lämpenee ja saa väriä.
- Lisää sokeriherneet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja sipulinvarsilla. Viimeistele halutessasi salaatilla ja yrttisilpulla.
Vinkki! Voit tarjota pyttiksen kanssa sinapilla ja valkosipulilla maustettua kermaviiliä tai ranskankermaa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia