Aasialainen jauhelihakeitto

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Jauhelihasoppako tylsä? Ei taatusti, kun maustat sen vietnamilaisen pho-keiton tapaan kanelilla, tähtianiksella ja inkiväärillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
40 min
Keskivaikea

Aasialainen jauhelihakeitto

Ainesosat

Vaiheet

  1. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Viipaloi inkivääri joukkoon. Anna liemen hautua miedolla lämmöllä kasvisten käsittelyn ajan.
  2. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Viipaloi purjo. Poista kaalista kovat lehtiruodit. Revi lehdet paloiksi. Jos käytät chiliä, viipaloi se siemenineen.
  3. Kuumenna öljy toisessa isossa kattilassa. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää porkkanat, perunat ja purjo. Sekoittele pari minuuttia. Lisää kaali ja chili.
  4. Siivilöi liemi kasvisten joukkoon. Upota siivilä mausteineen kattilaan, niin että liemen mausteet antavat vielä keittoon makua. Anna keiton hautua noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
  5. Lohko limetti ja purista mehua annosten päälle. Lisää soijakastiketta, jos kaipaat enemmän suolaisuutta.