Pakastimeen jääneestä hirvenlihasta ja pakastejuureksista keität maukkaan hirvisopan.
Hirvikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita liha kattilaan. Kaada päälle vettä sen verran, että liha peittyy. Lisää kattilaan laakerinlehdet, katajanmarjat sekä kuoritut ja paloitellut sipulit, porkkanat ja palsternakka. Keitä lihaa noin kaksi tuntia, kunnes se irtoaa luista lähes itsekseen.
- Kuori välillä vaahto pois. Siivilöi liemi talteen ja irrota liha luista kokonaan. Paloittele liha. Laita keitinliemi kattilaan ja lisää vettä niin, että lientä on kaikkiaan reilut pari litraa.
- Kiehauta liemi ja lisää pakastejuurekset, muutama katajanmarja, laakerinlehti ja liha kattilaan. Keitä, kunnes juurekset ovat kypsiä. Lisää Koskenlaskija-juusto ja kuumenna, kunnes juusto on sulanut. Tarkista keiton suolaisuus.
- Lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria. Lisää viimeiseksi silputtua persiljaa ja vie keitto tarjolle.
Vähän pliisun makuinen keitto tuli tällä reseptillä. 2,5 / 5 tähteä.