11:23 | 19.11.2013
Lammaspyörykät ja cajunkasvikset
Minimoi tiski ja tuo kokonainen ateria tarjolle yhdessä astiassa.
Kypsennä ensin kasviksia uunipellillä ja lisää loppuvaiheessa sekaan lihapullat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
45 minuuttia
Helppo
Lammaspyörykät ja cajunkasvikset
Ainesosat
Vaiheet
- Puhdista perunat ja bataatti ja leikkaa lohkoiksi. Paloittele maissi. Sekoita mausteseoksen aineet yhteen. Kääntele kasvikset mausteseoksessa ja nosta reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Laita halutessasi päälle tuoreita rosmariininoksia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
- Lihapullia varten liota korppujauhoja maidossa 10 minuuttia. Silppua yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki aineet yhteen taikinaksi. Pyörittele massasta pieniä lihapullia.
- Nosta perunapelti uunista ja laita pellille myös lammaspyörykät. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ja pyörykät ovat kypsiä. Tarjoa smetanan tai jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki! Yksinkertaiseen jugurttikastikkeeseen tarvitset 3 dl turkkilaista jogurttia, ripauksen suolaa, 2 tl hunajaa ja 1 dl minttusilppua.