Marja-aronian hapokkuus mureuttaa ja maustaa lihan viinin tapaan.
Aronialihapata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen ruuan valmistusta.
- Kuutioi liha. Kuori sipulit ja viipaloi isoiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit, porkkanat ja sellerinvarsi. Hienonna rosmariininoksa niin, että yrttiä on puoli ruokalusikallista.
- Laita jauhot pussiin. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja rosmariini. Lisää lihapalat ja ravistele pussia niin, että jauhot peittävät lihat kauttaaltaan.
- Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihoja kolme minuuttia. Lisää sipuli ja valkosipuli, porkkanat ja sellerit. Lisää neljä ruokalusikallista vettä. Hauduta kannen alla 5–8 minuuttia.
- Leikkaa persiljan lehdet irti varsista. Kun sipuli on karamellisoitunut, lisää pannulle 3 dl aronioita, persiljanvarret, jauhopussiin jääneet jauhot ja lihaliemikuutio. Kaada päälle sen verran vettä, että lihat peittyvät. Kiehauta ja laske lämpöä.
- Lisää perunat ja kypsennä kaksi tuntia hiljaisella lämmöllä.
- Viimeistele lopuksi pata persiljanlehdillä ja desilitralla tuoreita marjoja.