
Puolalaiseen bigosiin sopivat lähes kaikki lihat ja kasvikset. Pikainen bigos valmistuu
makkaroista ja hapankaalista. Tunnin haudutus sitoo maut yhteen.
Bigos eli puolalainen hapankaali-makkarapata
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko makkarat. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi kuoritut porkkanat ja paprika. Puhdista ja viipaloi sienet.
- Kuumenna voi padassa ja ruskista makkarat.
- Kumoa pataan hapankaali ja paloitellut kasvikset. Kauho sekaisin. Lisää mausteet, vesi ja smetana. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia