Pavut tukevoittavat jauhelihakastiketta. Jos mahdollista, anna ruuan hautua kannen alla kunnolla.
Jauheliha-papupata
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa purjon valkoinen osa ohuiksi renkaiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi.
- Ruskista kasviksia ja jauhelihaa öljyssä isossa kattilassa muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja valutetut pavut. Mausta ruoka. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Tarjoa raastetun parmesaanin ja tuoreen leivän kanssa.
Vinkki! Ruuan sekaan sopivat myös kivettömät oliivit.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia