
Kreikkalainen lammaspata
Ainekset
Työvaiheet
- Ruskista siistityt lihapalat öljyssä. Nosta sivuun. Kuullota kuorittu ja viipaloitu sipuli, porkkanat ja valkosipulinkynnet.
- Nosta sipulit ja porkkanat pataan ja lisää sekaan lihapalat, sitruunamehu, soija ja vettä niin paljon, että liha peittyy. Mausta pippurilla. Peitä pata kannella ja paista uunin alatasolla 200 asteessa puoli tuntia. Alenna lämpö 175 asteeseen ja paista edelleen 40 minuuttia.
- Nosta pata uunista, käännä lihapalat ja lisää herneet. Pane pata takaisin uuniin ja paista ilman kantta 15 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia