
Pataan lorautetaan hieman olutta ja perunoiden seuraksi viipaloidaan juureksia.
Merimiespihvi
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Nuiji paloja kevyesti lihanuijalla tai nyrkeillä. Kuori ja viipaloi sipulit ja juurekset.
- Paista lihoihin pannulla voissa kaunis väri. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun. Paista sipulit pehmeiksi pannulla voissa.
- Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, juureksia, lihaa ja sipulia. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunoita.
- Kaada vuokaan olut ja lihaliemi. Nestettä pitää olla sen verran, että raaka-aineet melkein peittyvät. Lisää laakerinlehti. Paista uunissa noin 1,5 tuntia. Peitä foliolla kypsymisen puolivälissä.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia