
Leikkaa liha, ruskista pannulla, siirrä pataan ja laita uuniin, niin helppoa!
Perinteinen hirvipata
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa liha reiluiksi paloiksi. Ruskista palat kuumalla pannulla voissa. Ruskista pekonit pannulla. Leikkaa reiluiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista kevyesti voissa pannulla.
- Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Ruskista kasvikset kevyesti voissa pannulla.
- Mittaa kaikki aineet pataan. Lisää vettä sen verran, että liha ja kasvikset peittyvät. Sekoita hyvin. Laita kansi päälle ja kypsennä ruokaa 150 asteessa uunin alatasolla noin 4 tuntia.
- Sekoita ruokaa muutama kerta paistamisen aikana ja tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa.
Lihaliemikuutioita ei tarvita! Pilaa ligan oman maun.
"Mittaa kaikki aineet pataan..." Miksi ne pitää mitata?
Riista - tai häränlihafondi toimii lihaliemikuution sijaan. Mutta tätäkin halutessa ja varovasti ettei peitä hirvelihan omaa makua
Todella maistuva lihapata.
Samaa mieltä lihaliemikuutioista! Hirveitä lisäainemömmöjä!
Eipä taida olla kovin "perinteistä" myöskään paprika tässä ruuassa, ainakaan jos suomalaisista perinteistä puhutaan. Jokainen kokki tekee mieleisensä yhdistelmän, itse laitan sipulia, juureksia ja valkosipulia.
Loistava resepti. Paprikan laitoin purkista ja katajanmarjat jäi pois,koska kummassakaan lähikaupassa S-market ja K-market ei löytynyt Pekonin jätin pois ,koska siitä en pidä . Uunissa pidin n 6 tuntia 125 astetta ja wau miten mureata ja maistuvaa !! Suosittelen kaikille .Nyt vaan haluaisin lisää hirvenlihaa !!
Ei Paprikaa, suolakurkkua 2-3 kpl pienittynä mukaan, olutta 1-2 dl HMM. nam.