15:01 | 10.4.2017
Revitty rosmariinilammas
Malta kuusi tuntia ja pöydässäsi on maailman paras lammas.
Tänä vuonna pääsiäislampaan valmistus vie vain vartin. Sen jälkeen voitkin unohtaa sen uuniin ja ottaa nokoset.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
15 min + 6 t
Helppo
Revitty rosmariinilammas
Ainesosat
Vaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Kuori ja lohko sipulit ja levitä ne uunivuokaan. Puolita valkosipulit vaakasuunnassa ja laita kolme puolikasta vuokaan. Hienonna neljännen puolikkaan kynnet.
- Hienonna kolmen rosmariininoksan lehdet ja sekoita ne valkosipulin joukkoon. Lisää oliiviöljy.
- Laita potkat vuokaan ja leikkaa lihaan teräväkärkisellä veitsellä muutamia reilun sentin syviä viiltoja. Hiero mausteöljy käsin lihan pintaan ja viiltoihin.
- Kaada loppu öljy vuokaan. Lisää myös muutama rosmariininoksa vuokaan. Ripottele suola ja pippuri lihan päälle kauttaaltaan. Kaada vesi vuokaan.
- Peitä vuoka foliolla. Kypsennä potkia uunissa noin kuusi tuntia, kunnes liha on niin mureaa, että se irtoaa luista vetämällä.
- Ota vuoka uunista ja anna lihan jäähtyä hetki. Revi liha tarjolle.
- Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa ja ripota lihan päälle. Pirskota yrttiöljyä pinnalle.
Yrttiöljy
- Paloittele yrtit varsineen tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset.
- Soseuta kastike karkeaksi.