
Venäläinen klassikkoruoka lämmittää varpaisiin asti.
Stroganov
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta liha huoneenlämpöön tunniksi. Pilko se 3 cm:n kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit ja porkkana kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet.
- Sulata 2 rkl voita pannulla tai isossa kasarissa. Ruskista sipulia ja porkkanaa 3–5 minuuttia ja laita ne sivuun odottamaan. Lisää pannulle voita ja ruskista lihat parissa erässä. Sekoita viimeisten lihojen joukkoon vehnäjauhot. Ruskista 2–3 minuuttia. Lisää tomaattipyre ja anna sen lämmetä.
- Yhdistä paistetut lihat, sipulit ja porkkanat kattilassa tai kasarissa. Kaada joukkoon lihaliemi. Lisää laakerinlehdet, sinappi, suola ja pippurit. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä tunnin.
- Paista herkkusieniä pannulla voissa 5 minuuttia. Lisää ne pataan. Lisää kuutioidut suolakurkut ja kokonaiset hillosipulit. Hienonna lopuksi joukkoon tuoretta persiljaa. Lisää annoksiin 1–2 rkl smetanaa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia