
Lämmittävät mausteet erottavat somalialaisen lihapadan suomalaisesta.
Zab eli somalialainen lammaspata
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa se reiluiksi kuutioiksi.
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa. Alenna lämpöä. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Lisää korianteri kuullotuksen aikana.
- Kaada joukkoon tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi joukkoon. Mittaa joukkoon mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kuutioitu liha. Hauduta kannen alla hyvin miedolla lämmöllä noin 1 t 30 minuuttia.
- Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kumoa ne pataan ja lisää tarvittaessa vettä. Hauduta vielä tunti. Tomaattiliemen happamuus hidastaa kasviksia kiehumasta ylikypsiksi.
Vinkki! Jos haluat paksumman kastikkeen, kypsennä pataa viimeinen puolituntinen ilman kantta.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia