
Ruusukaali saa makua siirapista ja balsamicosta. Pekoni ja sinihomejuusto tuovat runsasta ruokaisuutta. Helppo, gluteeniton siemenleipä syntyy ilman turhaa tiskiä.
Lämmin ruusukaali-pekonisalaatti ja gluteeniton siemenleipä
Ainekset
Työvaiheet
Ruusukaali-pekonisalaatti
- Keitä suurimot kypsiksi kattilassa ohjeen mukaan. Pese ruusukaalit, irrota päällimmäiset lehdet, leikkaa kova pois ja halkaise kahtia.
- Leikkaa pekonit ohuiksi suikaleiksi. Paista niitä ilman rasvaa paistinpannulla hetki ja lisää ruusukaalit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna pekonien ja ruusukaalien paistua noin 10 minuuttia kannen alla. Sekoita pari kertaa kypsennykset aikana. Ruusukaaleihin saa tulla kunnon paistopinta.
- Lisää siirappi, balsamico ja pilkotut karpalot. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Laita tarjoiluvadille spelttisuurimoita ja lisää päälle ruusukaali-pekoniseosta. Murusta päälle sinihomejuustoa.
Gluteeniton siemenleipä
- Voitele öljyllä leipävuoka. Jos käytät silikonista vuokaa, sitä ei tarvitse voidella. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada vuokaan. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Öljy sulaa jo 25 asteen lämmössä.
- Sekoita sulatettu kookosöljy, siirappi ja vesi. Kaada neste suoraan vuokaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovalta, lisää pari ruokalusikallista vettä.
- Painele taikina tasaiseksi ja tiiviiksi vuokaan. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipää keskitasolla 20 minuuttia. Kumoa leipä leivinpaperilla peitetylle pellille ja jatka paistamista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista, kun sen pohjaan koputtaessa kuuluu kumea ääni.
- Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Leipä säilyy peitettynä noin viisi päivää. Sen voi myös pakastaa viipaleina ja syödä paahdettuna.