
Käytä eiliset! Keitetyistä potuista tulee pannullinen perunasalaattia. Yksinkertainen teriyakikastike kiehautetaan pannulla pikapikaa.
Lämmin perunasalaatti ja teriyakipossu
Ainekset
Työvaiheet
Lämmin perunasalaatti
- Puolita perunat ja puhdistetut retiisit. Hienonna sipulit.
- Paista perunat ja sipulit varsia lukuun ottamatta nopeasti rypsiöljyssä. Nosta pannu liedeltä.
- Vatkaa kastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Lisää kastike perunoiden joukkoon ja kääntele sekaisin.
- Lisää retiisit ja sipulinvarret ja pöyhäise sekaisin. Tarjoa perunasalaatti lämpimänä suoraan pannulta.
Vinkki!
Jos kesäkeittiöstä ei löydy kastikkeeseen tarvittavaa riisiviinietikkaa ja seesamiöljyä, voit vaihtaa ne valkoviinietikkaan ja rypsiöljyyn.
Teriyakipossu
- Ota porsaanfilee huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa filee talouspaperiin. Leikkaa se noin puolen sentin viipaleiksi.
- Mittaa teriyakikastikkeen ainekset pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes kastike sakenee. Kaada toiseen astiaan ja pyyhkäise pannu talouspaperilla.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista fileeviipaleet kypsiksi nopeasti molemmin puolin. Alenna lämpöä ja lisää päälle teriyakikastike. Anna kuohahtaa. Tarjoa liha lämpimän perunasalaatin kanssa.
Vinkki!
Tässä on teriyakikastike yksinkertaisimmillaan. Jos vaihdat riisiviinietikan miriniin, voit korvata sillä sekä etikan että veden. Voit lisätä kastikkeeseen porisemaan myös tuoretta inkivääriä.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.