
Piiraassa leivotaan jauhelihaa jännittävästi myös pohjataikinaan.
Syyrialainen kibbeh bil sayneeyeh -lihapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Valmista ensin täyte. Silppua sipulit hienoksi ja kuullota silppu öljyssä paistinpannulla. Lisää jauheliha ruskistumaan. Lisää mausteet.
- Paahda toisella pannulla pinjansiemenet ja lisää ne lopuksi täytteeseen. Jätä täyte odottamaan.
- Valmista taikina. Kiehauta vesi. Laita bulgur kulhoon ja kaada päälle kuuma vesi. Anna seistä, kunnes vesi on imeytynyt ja sekoita irtonaiseksi.
- Raasta tai pilko sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki taikinan mausteet morttelissa sipulin kera tasaiseksi tahnaksi.
- Sekoita maustetahna ja kypsä bulgur raakaan jauhelihaan ja leivo seos käsin taikinaksi.
- Voitele piirakkavuoka tai matala uunivuoka. Levitä puolet lihataikinasta vuoan pohjalle litteäksi piirakkapohjaksi. Lusikoi pohjan päälle täytteeksi paistettu ja maustettu jauhelihaseos.
- Taputtele toinen puoli lihataikinasta käsin litteäksi levyksi ja peitä piirakka sillä. Kastele käsiä vedessä levittämisen helpottamiseksi.
- Viillä veitsellä vinoruutukuvio piirakan pintaan. Voitele piirakan pinta oliiviöljyllä. Paista uunissa noin 30 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.