Hedelmäinen lammaspata

Marjaana - Kodin Kuvalehti on lisännyt 49 reseptiä
Hedelmäinen lammaspata kruunaa juhlapöydän.
Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo

Padan voi valmistaa sekä liedellä että uunissa. Varaa hauduttamiseen runsaasti aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8
3 t
Helppo

Hedelmäinen lammaspata

Ainesosat

Vaiheet

  1. Ota lampaanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruuanvalmistusta. Paloittele liha reiluiksi noin 5 x 5 senttimetrin kuutioiksi.
  2. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa lohkoiksi.
  3. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Halkaise chilit ja poista siemenet. Kuori ja viipaloi inkivääri ohuiksi lastuiksi.
  4. Ruskista lihat oliiviöljyssä valurautapannulla kolmessa erässä. Kumoa ne pataan. Huuhdo pannu paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi pataan.
  5. Ruskista lopuksi kasvikset. Kumoa ne pataan.
  6. Sekoita joukkoon inkivääri, etikka, fariinisokeri ja mausteet. Kumoa päälle tomaatit.
  7. Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja alenna lieden lämpö pienelle. Hauduta lihaa kaksi tuntia kannen alla. Voit myös hauduttaa padan 150-asteisessa uunissa. Tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä.
  8. Lisää pataan taatelit, aprikoosit ja luumut. Jatka kypsennystä vielä tunti.
  9. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.