Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
Helppo
Hirvipaisti ruiskuoressa
Ainesosat
Vaiheet
Ruskista hirvipaistin pinta kuumassa paistinpannussa. Nosta paisti uunipellille. Hiero pintaan murskattuja katajanmarjoja ja suolaa. Kiedo savusilava viipaleet tiiviisti ympärille. Sekoita ruisjauhoista ja vedestä leipoutuva kuoritaikina. Kauli taikina ohueksi ja kiedo paistin ympärille.
Paina paistomittari paistin keskelle ruistaikinakuoren läpi. Kypsennä uunin alaosassa 125 asteessa, kunnes paistin sisälämpö on 70–75 astetta. Voit arvioida, että paistaminen kestää noin tunnin paistikiloa kohden.
Uunista oton jälkeen anna paistin vetäytyä rauhassa, ennen kuin poistat kuoren. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa punasipuleiden sekä uunijuuresten kera.