Jauhelihaperunasoselaatikko

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Paimenen paistoksen eli lihaperunasoselaatikon tekeminen itse maksaa aina vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 tunti
Helppo

Jauhelihaperunasoselaatikko

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella.
  2. Lisää joukkoon suola, voi ja maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki.
  4. Lisää jauheliha ja ruskista sipulin kanssa. Mausta suolalla, paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää valutetut pavut.
  5. Sekoita jauheliha-sipuliseos löysään perunasoseeseen munien kanssa.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät papusekoitusta, tarkista, sisältääkö se valmiiksi suolaa ja mausteita.