
Karitsankyljykset, Hasselbackan perunat ja vinaigrette-parsakaalia
Ainekset
Työvaiheet
- Hiero kyljykset sitruunamehulla. Möyhennä rosmariini suolan ja pippurin kanssa ja levitä seos kyljyksille molemmin puolin. Sivele kyljykset sinapilla. Anna maustua noin 30 minuuttia.
- Kuori perunat ja tee niihin syviä viiltoja parin millimetrin välein. Nosta perunat uunivuokaan ja sivele voisulalla. Mausta suolalla.
- Kypsennä perunoita uunissa 200 asteessa puolisen tuntia ja valele paiston aikana muutaman kerran voisulalla.
- Ripottele perunoiden päälle korppujauhoja ja juustoraastetta ja anna loppusilaus uunin grillivastuksen alla.
- Kun perunat ovat kypsät, paista lampaankyljykset päältä rapeaksi grillissä tai pannulla. Jätä liha roseeksi sisältä.
- Keitä parsakaali (eli broccoli) suolalla maustetussa vedessä melko kypsäksi. Valmista vinaigrette-kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Muhenna broccolit karkeahkoiksi, ei liian hienoiksi paloiksi. Sekoita palat vinaigretten kanssa.
- Tarjoa kyljykset perunoiden ja vinaigrette-parsakaalin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia