Marinoi lammaspaistia useita päiviä, lopputulos on odotuksen arvoinen!
Lammaspaisti
Ainekset
Työvaiheet
Tee paistiin reikiä kalan fileerausveitsellä. Pane reikiin merisuolaa ja halkaistuja valkosipulinkynsiä. Voitele paisti öljyllä ja ripottele mausteyrtit pintaan. Pane paisti muovipussiin ja lisää sinne punaviiniä. Sulje pussi ja pyörittele sitä niin, että paisti saa punaviinikylvyn. Paisti saa marinoitua useita päiviä jääkaa-pissa. Kääntele pussia päivittäin.
Voitele uuden paistopussin sisus öljyllä ja pane paisti pussiin. Voit myös kypsentää paistin voidellussa uunivuoassa. Laita paistin pinnalle silputtua sipulia ja niiden päälle pekonisiivut.
Halutessasi voit kypsentää kuoritut ja pilkotut lanttu- ja porkkanakuutiot samassa pussissa tai vuoassa. Jos kypsennät juurekset vuoassa, lisää nesteeksi olutta. Sulje pussi ja paista 150–175 asteessa 2½–3 tuntia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia